Det nye år er i gang, og det samme er den nye sunde livsstil. Så da jeg ville bage en kage, så jeg kan servere noget lækkert til et møde i morgen, skulle det selvfølgelig være en fedtfattig kage. Jeg googlede det, og nåede frem til, at jeg ville afprøve denne her opskrift fra dk-kogebogen (i øvrigt total yndlings-site!): http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift-fedtfattig.php?id=16669
Da jeg kom i gang, viste det sig, at jeg var nødt til at lave nogle modifikationer. Jeg havde ikke nok hvedemel, men fandt en pose hasselnødder i skabet. Dem malede jeg til fint nøddemel, og spædede op med det. Jeg havde heller ikke nær så meget bagepulver tilbage, som jeg troede - faktisk havde jeg kun ca. ½ tsk, så jeg gav den en tsk med top af natron, for at være sikker på, at den hævede - det gjorde den, ligeså fint.
Jeg syntes ikke, 300g gulerødder så ud af så meget, så derfor smed jeg en ekstra i og endte på lige knapt 500g. Det kan have været medvirkende til, at kagen blev saftig, fugtig og lækker.
Endelig brugte jeg (selvfølgelig) soyamælk med vanille i stedet for minimælk, som der står i opskriften. Jeg tror faktisk ikke, jeg nåede op på en hel dl, jeg tog det bare lidt på slump direkte ned i røremaskinen, og da dejen var meget fugtig, blev det ikke til så meget.
Resultatet blev en super lækker, fugtig, svampet kage, fuld af smag, på trods af manglende olie.
Jeg laver et indlæg om dessertklubben i søndags, når jeg får tid, for der lavede jeg bl.a. hjemmelavet flødeost til en cheesecake. Det lavede jeg ved at dræne 2L 0,5% laktosefri yoghurt naturel (Af mærket "levevis" som fås i Føtex og Bilka) i 2 døgn, og så havde det fået den fineste flødeostekonsistens. Der blev ALT for meget ost, langt mere end jeg skulle bruge i søndags, og selvom jeg brugte en stor del af det til at lave canneloni igår aftes (spinat-oste-fyld, som man fylder i en halv lasagneplade og ruller rundt - ned i et stort fad med tomatsovs og peccorino fåreost over og i ovnen ½time - guf!), så var der stadig meget tilbage.
Derfor brugte jeg selvfølgelig resten af min hjemmelavede, og meget fedtfattige, flødeost til at lave en flødeosteglasur til kagen. Jeg tog resten af flødeosten - jeg vil skyde på, der har været det, der svarer til 2 pakker flødeost - og blandede op med ca. 2 spsk flormelis. Det var rigeligt sødt til mig, men man kunne godt have lavet den sødere. Jeg tilsatte lidt syre med saften af ca. ½ appelsin og ½ citron.
GUF guffeluf, siger jeg bare! Og det bedste af det hele er, at den er fedt- og kaloriefattig, så man kan spise sig et stykke kage med god samvittighed. Det bliver IKKE sidste gang, jeg bager den.
Min endelige opskrift:
3 æg
200g rørsukker
1tsk vanillesukker
130g hvedemel
70g hasselnødder, fintmalede
1tsk bagepulver
1tsk natron
1tsk kanel
½tsk kardemomme
ca. 500g gulerødder (skrællet vægt)
ca. 1 dl soyamælk (med vanille)
Fremgangsmåde:
Æg, sukker og vanillesukker blev pisket lyst og luftigt på Kitchen Aid'en.
I en skål ved siden af blandede jeg imens mel, nøddemel, bagepulver, natron og krydderier. Da æggesnapsen var let og luftig hældte jeg melblandingen og de revede gulerødder op i røreskålen, skiftede piskeren ud med røre-dimsen, og på trin 1 vendte jeg så forsigtigt det hele sammen. Til sidst spædede jeg op med soyamælk, så dejen blev tilpas flydende.
Det hele blev bagt i 30 min ved 200g i traditionel ovn, da jeg ikke har varmluft.
Da kagen var kølet ned, vendte jeg 2 spsk flormelis i det, der nok har svaret til ca. 2 pakker flødeost, og smagte til med saften af ½ appelsin og ½ citron. Glasuren blev smurt i et tykt lag ud over kagen.
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar