Jeg var lidt træt af, at jeg var løbet tør for det svenske laktosefri piskefløde, og derfor ikke kunne lave is.
Så jeg tænkte, at det måtte kunne laves på soyamælk! Jeg googlede det, og fandt denne opskrift: http://arla.dk/opskrifter/Italiensk-malkeis/
Jeg ændrede den, så den kunne bruges med soyamælk i stedet.
Først tog jeg 3/4L soyamælk med vanille og varmede op i en gryde....
Så piskede jeg 6 pasteuriserede æggeblommer med 100g sukker (1 1/4 dl), mens mælken kølede lidt af...
Jeg BURDE nok have hældt mælken i æggemassen og piskede; jeg kom til at gøre det omvendt! Jeg hældte æggemassen i mælken - det skete der så ikke det store ved...
I opskriften stod der, at man skulle piske, mens man varmede forsigtigt op - det må ikke koge! - til det blev
tykt - jeg syntes så ikke, det blev tykt, men mere skummende. Det endte med, jeg gav det lidt maizena, så det blev tykkere...
Så hakkede jeg en pakke rittersport med pebermynte og havde klar - ja, den er mælkefri, så den kan man godt tåle, hvis man ikke kan tåle mælk. Det kan anbefales, at bruge TO plader til den portion her, da soyamælken smager meget af soya...
Så op og køre i ismaskinen....
Og voila: Mint chocolate chip soya is!
Konsistensen er SUPER lækker og cremet! MEN den smager MEGET af soya, så den skal helt sikkert have 2 plader chokolade, så pebermynten kan overdøve soyasmagen helt.
Jeg vil dog forsøge mig med halv soyafløde halv rismælk næste gang, og se om det bliver godt. Vil gerne lave en vanille is med jordbær sauce, så det bliver nok næste eksperiment... God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar